Prefinjenost ukusa na regionalnom tržištu: suvo dozrevanje sa Dry Ager uređajima
Suvo dozrijevanje je decenijama stara stara tehnika koja omogućava mesu da dostigne najviši stepen prefinjenosti i dobije izvaredan okus. Zahvaljujući Dry Ager uređajima, suvo dozrevanje namirnica kao što su meso, riba i sir, postaje kulinarska dečja igra.
GEMMA B&D je već dugi niz godina ponosni distributer i partner brenda Dry Ager. Kako bismo ove premium uređaje detaljnije predstavili na regionalnom tržištu, organizovali smo edukativni događaj u Opatiji 21. marta. Na njemu su učestvovali naši partneri distributeri, ugostitelji i kuvari iz Hrvatske, kao i susedne Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstavnici brenda Dry Ager, Andreas Gregg, Dominik Koch i zvezda večeri – sommelier za meso i stručnjak za Dry Ager Ronny Paulusch, upoznali su prisutne sa procesom sazrevanja različitih namirnica, kao i sa funkcionisanjem uređaja. Nakon teorijske prezentacije, u saradnji sa rančom Black Bull (specijalizovano za uzgoj goveda crni angus i vagju), učesnicima je pokazano i kako se priprema suvo odležano meso.

Dry Ager uređaji tradicionalno koriste vrhunski restorani, hoteli i mesare, ali zbog klimatskih promena i nepredvidivih vremenskih uslova ovi uređaji postaju sve zanimljiviji maloprodajnim kupcima, kuvarima amaterima i ljubiteljima mesa.

Dry Ager uređaji omogućavaju da se meso postepeno suši na kontrolisanoj temperaturi, vlažnosti i kvalitetu vazduha. Umesto da leži u hermetički zatvorenoj plastičnoj kesi, može da radi ono što meso najviše voli – da diše. Na kraju procesa dozrevanja meso će dobiti profinjenu, jedinstvenu i intenzivnu aromu.


